Nieuwe gemeenteraad Haarlem: wat betekent de uitslag voor bedrijven?

Met 9 zetels is GroenLinks de grootste partij in Haarlem geworden. De partij wil binnen 10 jaar 10.000 woningen bijbouwen in onze stad. Een loffelijk streven en hopelijk houdt de nieuwe coalitie scherp in de gaten dat wonen niet zonder werken kan. Kortom, de economie van onze stad kan niet zonder al die bedrijven in de Waarderpolder. Zij zorgen voor 14.000 banen in onze stad. En een enorme diversiteit: van kenniseconomie tot productiebanen en stageplekken.

Wat de ondernemers in de Waarderpolder betreft, wordt een combinatie van wonen en werken in de Waarderpolder beperkt tot het stationsgebied Oostpoort. Dit is het enige stuk van de Waarderpolder waar de IKH het risico op overlast en vertrek van bedrijven het kleinst acht. Bouw je woningen bij bedrijven, dan gaan bedrijven op zoek naar locaties waar ze nog wél de ruimte krijgen. En dat zou best wel eens buiten Haarlem kunnen zijn.

We kregen de afgelopen weken veel bijval voor onze standpunten om van de Waarderpolder geen woonpolder te maken.

De ondernemers van de Waarderpolder pleiten voor garanties dat het bedrijventerrein vrij van woningen blijft. We gaan daarover graag met de nieuwe coalitie in gesprek…

Meer nieuws right-arrow Created with Sketch.